Elintarviketeollisuuden arvojakeista kiertotalouden innovatiivisia biotuotteita Satakunnan BioLaaksossa
- Miten sinä voisit hyödyntää elintarvikeyritystemme sivuvirtoja?
- Alueen yrityksiä mm: Apetit Oyj, Jepuan Peruna Oy, Kivikylän Kotipalvaamo Oy, Kolvaan Kala Oy, Lihajaloste Korpela Oy, Länsi-Kalkkuna Oy, Mattilan Marjatila, Mykora Oy, Saarioinen Oy ja Sucros Oy
- Suomalainen puhdas ruoka takaa lopputuotteen erinomaisen laadun.
- Puhtaus johtuu maamme veden, ilman ja maaperän puhtaudesta ja ruokaketjussa toimivien osaamisesta ja korkeasta hygieniasta. Jäljitettävyys ja turvallisuus on suomalaiselle elintarviketeollisuudelle kunnia-asia.
- Nopeasti perillä
- Alueen erinomainen liikenteellinen sijainti Etelä-Satakunnassa, lähellä satamia ja lentokenttiä.
- Tutkimus tukemaan kehittämistyötäsi
- Paikallisia asiantuntijaorganisaatioita mm. Satafood, Pyhäjärvi-Instituutti, jotka ovat tutkineet pitkään alueemme elintarviketeollisuuden sivuvirtoja.
- Jatkuvasti kehittyvä elintarviketeollisuuden ekosysteemi
- Satakunnan elintarviketeollisuuden liikevaihto on 650 M€ ja työllistää 1500 henkeä. Maatalouden liikevaihto 300 M€.
- Monipuolista elintarviketuotantoa tukevat erikoistuneet ja osaavat alkutuotantoketjut, joissa syntyy myös raaka-ainetta uusiin potentiaalisiin lisäarvotuotteisiin. Mm. siipikarja, sianliha, kala ja vihannekset
- Alueen biokaasutuotanto hyödyntää ruokaketjun sivuvirtoja ja luo mahdollisuuksia uusille kumppanuuksille
- Puhdas vesi ja uusi tehokas kunnallinen jätevedenkäsittely mahdollistavat sujuvan tuotannon