In English | På svenska |
Biolaakson kansikuva

Elintarviketeollisuuden arvojakeista kiertotalouden innovatiivisia biotuotteita Satakunnan BioLaaksossa


  • Miten sinä voisit hyödyntää elintarvikeyritystemme sivuvirtoja? 
    • Alueen yrityksiä mm:  Apetit Oyj, Jepuan Peruna Oy, Kivikylän Kotipalvaamo Oy, Kolvaan Kala Oy, Lihajaloste Korpela Oy, Länsi-Kalkkuna Oy, Mattilan Marjatila, Mykora Oy, Saarioinen Oy ja Sucros Oy
  • Suomalainen puhdas ruoka takaa lopputuotteen erinomaisen laadun. 
    • Puhtaus johtuu maamme veden, ilman ja maaperän puhtaudesta ja ruokaketjussa toimivien osaamisesta ja korkeasta hygieniasta.  Jäljitettävyys ja turvallisuus on suomalaiselle elintarviketeollisuudelle kunnia-asia. 
  • Nopeasti perillä
    • Alueen erinomainen liikenteellinen sijainti Etelä-Satakunnassa, lähellä satamia ja lentokenttiä. 
  • Tutkimus tukemaan kehittämistyötäsi
    • Paikallisia asiantuntijaorganisaatioita mm. Satafood, Pyhäjärvi-Instituutti, jotka ovat tutkineet pitkään alueemme elintarviketeollisuuden sivuvirtoja.
  • Jatkuvasti kehittyvä elintarviketeollisuuden ekosysteemi
    • Satakunnan elintarviketeollisuuden liikevaihto on 650 M€  ja työllistää 1500 henkeä. Maatalouden liikevaihto 300 M€.
    • Monipuolista elintarviketuotantoa tukevat erikoistuneet ja osaavat alkutuotantoketjut, joissa syntyy myös raaka-ainetta uusiin potentiaalisiin lisäarvotuotteisiin. Mm. siipikarja, sianliha, kala ja vihannekset
    • Alueen biokaasutuotanto hyödyntää ruokaketjun sivuvirtoja ja luo mahdollisuuksia uusille kumppanuuksille
    • Puhdas vesi ja uusi tehokas kunnallinen jätevedenkäsittely mahdollistavat sujuvan tuotannon