Opiskeluhuolto
Opiskeluhuolto on opiskelijoiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista. Tavoitteena on luoda turvallinen ja terve opiskelu- ja työympäristö sekä ehkäistä syrjäytymistä. Opiskeluhuolto on opiskeluympäristön hyvinvoinnin edistämistä sekä oppimisvaikeuksien ja muiden ongelmien varhaista tunnistamista ja niihin puuttumista. Opiskelijoiden osallisuutta oman työyhteisönsä hyvinvoinnin edistämisessä tulee tukea. Vastuu opiskeluhuollosta kuuluu osaltaan kaikille opiskeluyhteisössä työskenteleville.
Keskeinen rooli opiskeluhuollossa on opiskeluhuoltoryhmällä. Siihen kuuluvat opiskelijaterveydenhoitaja, terveyskeskuspsykologi, opinto-ohjaaja, opettajajäsen sekä rehtori. Tarpeen mukaan ryhmää voidaan täydentää ryhmänohjaajilla ja muilla opettajilla. Ryhmän tavoitteena on laajasti käsitellä opiskelijoiden ongelmia ja sopia menettelytavoista eri tilanteissa. Rehtori toimii kokouksen koollekutsujana ja sihteerinä.
Terveydenhoitaja
Terveydenhoitaja Mailis Roue on tavattavissa koululla yleensä maanantaisin,keskiviikkoisin ja perjantaisin. Terveydenhoitajan ovessa on tarkemmat päivät ja kellonajat.
Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoille tehdään terveyskysely. Tiedot ovat luottamuksellisia ja tulevat opiskeluterveydenhuollon käyttöön. Opiskelijat kutsutaan terveystapaamiseen ensimmäisen lukuvuoden aikana.
Koululääkäri
Koululääkärin vastaanotolle varataan aika terveydenhoitajan kautta. Pääsääntöisesti kiireellisissä sairaustapauksissa kehotetaan kuitenkin hakeutumaan omaan terveyskeskukseen lääkärin vastaanotolle.
Opiskeluterveydenhuoltoa koskevan asetuksen mukaan opiskelijalla on oikeus koululääkärin terveystarkastukseen, joten opiskelijat kutsutaan kerran lukion aikana lääkärintarkastukseen. Poikkeuksena miespuoliset lukiolaiset, joilla on lääkärintarkastus kutsuntoja varten.
Psykologi
Koulupsykologin työn tavoitteena lukiossa on edistää ja tukea nuorten koulunkäyntiä, opiskelua, oppimista ja hyvinvointia sekä koko kouluyhteisön hyvinvointia. Koulupsykologin puoleen voi kääntyä matalalla kynnyksellä niin oppilas itse, hänen huoltajansa kuin opettajakin silloin, kun huolta nousee esimerkiksi oppimiseen, jaksamiseen tai mielialaan liittyvistä asioista. Tämän lisäksi myös opetushenkilöstö voi konsultoida psykologia ja psykologi kuuntelee mielellään myös oppilaiden ja henkilökunnan ehdotuksia toiminnan suhteen.
Koulupsykologi ottaa oppilaita vastaan tukikäynneille ja tutkimuksiin ajanvarauksella. Ajanvaraukset ja yhteydenotot Wilman kautta tai puhelimitse (mieluusti tekstiviestillä) numerosta 044 450 3001.
Psykologin työpiste vaihtelee ja ajantasaiset sijaintitiedot pyritään päivittämään huoneen oveen. Lukiolla työhuone sijaitsee alimmassa kerroksessa lähellä terveydenhoitajan huonetta.
Koulukuraattori
Koulukuraattoriin on hyvä olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos opiskelijan jaksamisesta, psyykkisestä hyvinvoinnista, sosiaalisista suhteista tai perheasioista nousee huolta. Koulukuraattori antaa tukea, ohjausta, konsultaatiota ja asiantuntija-apua, jolla pyritään ehkäisemään ja poistamaan sosiaalisia vaikeuksia sekä edistämään opiskelijan arjen sujumista, oppimista, toimintakykyä ja vuorovaikutusta. Koulukuraattorin tapaamiset ovat luottamuksellisia. Koulukuraattorin voi tavata lukiolla pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Koulukuraattori tapaa opiskelijoita koulun pohjakerroksessa (terveydenhoitajan työhuoneen läheisyydessä) sijaitsevassa työtilassa. Koulukuraattorin tavoittaa puhelimitse, sähköpostitse tai wilman kautta.Hammashoito
Hammashoito on maksuton alle 18-vuotiaille oman asuinkunnan hammashoitolassa. 18-vuotiaille hammashoito on maksullista.
Muista kunnista olevat lukiolaiset ovat oikeutettuja, paitsi kiireelliseen hammashoitoon, myös opintojen aikana yhteen suun terveystarpeen arviointiin opiskelupaikkakunnan hammashoitolassa. Maksukäytäntö on sama kuin edellä.