Siirry sisältöön
Suurennuslasi tarkentuu keskellä olevaan tavoitteeseen.

Työvoimapalvelut työnhakijalle

Huittisten työvoimapalvelut ovat lähellä sinua!

1.1.2025 lähtien TE-palvelut ovat siirtyneet kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot on lakkautettu.

Työvoimapalvelut ovat nyt siis osa kuntien peruspalveluja, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistyspalvelut. Huittinen kuuluu Etelä-Satakunnan työllisyysalueeseen yhdessä Euran, Eurajoen, Säkylän sekä Rauman kanssa, joka koordinoi aluetta.

Koko Etelä-Satakunnan työllisyysalueen yhteinen infopuhelin henkilöasiakkaille: puh. 044 403 6030 ma, ke ja to klo 9-15.30 tai sähköpostitse tyovoimapalvelut@rauma.fi.

Löydät Huittisten työvoimapalvelut Huittisten kaupungintalon 1. kerroksesta. Huittisten toimipaikka avoinna ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 12.00-16.00.
Tervetuloa asioimaan!

Ota yhteyttä!
  • Työvoimapalvelut

    Etelä-Satakunnan työvoimapalvelut

    Työllisyysalueen yhteinen infopuhelin henkilöasiakkaille avoinna
    ma, ke ja to klo 9-15.30. Huittisten toimipisteeseen voi varata ajan Työmarkkinatorin yhteydenottokaavakkeen kautta.
    Huittisten toimipaikka avoinna ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 12.00-15.30.

    OsoitePalvelupiste, Huittisissa kaupungintalo, 1. krs, Risto Rytin katu 36

    Puhelinnumero044 403 6030

  • Nuorisopalvelupäällikkö

    Sari Laakso

    Nuorisopalvelut

    Nuorten palvelut ja täydentävä työnohjaus ja -neuvonta

    OsoiteKaupungintalo, Risto Rytin katu 36, 3. krs

    Puhelinnumero044 773 0181

Olen jäämässä työttömäksi

Ilmoittaudu työnhakijaksi verkossa Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen työttömyyden tai lomautuksen alkamista, mutta tee se viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi.

Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi kutsumme sinut alkuhaastattelun, jossa kartoitamme tilanteesi ja laadimme työllistymissuunnitelma. Otamme sinuun yhteyttä kirjallisesti tai soittamalla haastattelusta sopimiseksi.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et pysty asioimaan sähköisesti, sinun tulee aloittaa työnhakusi asioimalla Huittisten työvoimapalveluiden toimipaikassa osoitteessa Risto Rytin Katu 36, 32700 Huittinen.

Hae työttömyysturvaa

Kun olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi, voit hakea työttömyysturvaa työttömyyskassastasi tai Kelasta. Työvoimapalvelut välittää työttömyysetuuden maksajallesi lausunnon oikeudestasi työttömyysturvaan.

Lue lisää työttömyysturvasta Työmarkkinatorilta.(siirryt toiseen palveluun)


Etsin töitä

Työpaikka voi löytyä montaa eri reittiä. Alla vinkkejä työnhakuun:

  • Erilaisilta työnhakusivustoilta kuten Työmarkkinatori(siirryt toiseen palveluun)
  • Julkishallinnon rekrysivuilta valtiolle.fi(siirryt toiseen palveluun) tai Kuntarekry(siirryt toiseen palveluun)
  • Tutustu Henkilöstövuokrausyritysten tarjontaan
  • Suoraan sinua kiinnostavien yritysten ja työpaikkojen verkkosivuilta
  • Moniin työnhakupalveluihin voi luoda työpaikkavahdin, jolloin saat tiedon sinua kiinnostavista työpaikkailmoituksista suoraan sähköpostiisi
  • Usein työpaikkoja mainostetaan sosiaalisessa mediassa: seuraa sinua kiinnostavien yritysten ja muiden toimijoiden sosiaalisen median tilejä
  • Hyödynnä työnhaussa omia olemassa olevia verkostojasi, kuten aiempien työpaikkojesi kautta saatuja kontakteja
  • Voit osallistua erilaisiin rekrytointitapahtumiin
  • Kaikki työpaikat eivät ole avoimessa haussa, vaan puhutaan ns. piilotyöpaikoista. Lähesty siis kiinnostavia työnantajia rohkeasti!
Tarvitsen lisää osaamista

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella

Työnhakijana sinulla voi olla mahdollisuus opiskella päätoimisesti ja saada sen aikana työttömyysetuutta enintään kahden vuoden ajan.

Jotta opintoja voidaan tukea työttömyysetuudella, tarvitset siitä päätöksen ennen opintojen aloitusta. Tukea ei myönnetä jo aloitettuihin opintoihin. Ole aina yhteydessä työvoimaviranomaiseen, kun harkitset opintoihin hakemista työttömyysaikanasi.

Ennen kuin koulutustasi voidaan tukea työttömyysetuudella, työvoima-asiantuntija arvioi kehittääkö koulutus ammattitaitoasi ja mahdollisuuksia työllistyä, ja täyttyvätkö muut edellytykset omaehtoisen opiskelun tukemiselle. Opintojen tukemisesta tulee sopia työllistymissuunnitelmassa ennen opintojen alkamista.

Lue lisää omaehtoisista opiskelusta työttömyysetuudella. (siirryt toiseen palveluun)

Lyhytkestoiset opinnot työttömyysetuudella

Voit kehittää osaamistasi lyhytkestoisilla opinnoilla ja samalla saada työttömyysetuutta. Enintään 6 kuukautta kestävä opiskelu työttömyysetuudella voi olla mahdollista silloin, kun olet yli 25-vuotias ja opinnot edistävät työllistymistäsi.

Lyhytkestoisten opintojen aikana velvollisuutesi työnhakijana säilyvät eli sinun tulee toteuttaa työllisyyssuunnitelmassasi sovitut asiat, hakea töitä ja olla valmis vastaanottamaan työtä.

Lue lisää lyhytkestoisista opinnoista.(siirryt toiseen palveluun)

Oppisopimus

Oppisopimus on määräaikainen työsuhde, joka solmitaan koulutuksen järjestäjän ja työpaikan kanssa. Oppisopimuksen aikana voi suorittaa toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia ja sitä voidaan soveltaa laajasti eri aloilla. Voit pätevöityä ammattiin, oppia uutta ja kerryttää työkokemusta. Opiskelun aikana osaamista voi täydentää oppilaitoksessa suoritettavilla teoriaopinnoilla. Pääsääntöisesti oppisopimuskoulutus on maksutonta ja sen aikana maksetaan opiskeltavan alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Jos olet työssä, kysy työnantajaltasi, voitko hankkia tutkinnon tai lisäosaamista oppisopimuksen avulla työpaikallasi.

Jos et ole työssä, voit etsiä itse oppisopimuksen mahdollistavan työpaikan tai ottaa yhteyttä itseäsi kiinnostavaan työantajaan ja kysyä suoraan tästä mahdollisuudesta. Ota rohkeasti asian puheeksi myös oman työvoima-asiantuntijasi kanssa.

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyönä työllisyysalueiden ja koulutusta järjestävien oppilaitosten kanssa. Työvoimakoulutuksen avulla pyritään vastaamaan työmarkkinoiden tarpeisiin. Niitä järjestetäänkin usein aloille, joilla on suuri tarve työntekijöille.

Työvoimakoulutuksessa keskityt erityisesti ammatillisten taitojesi kehittämiseen. Työvoimakoulutus on sinulle maksutonta, ja sen aikana voit saada työttömyysturvaa.

Työvoimakoulutuksen lisäksi voit hakea Rekry-, Täsmä- tai MuutosKoulutukseen, koulutukset toteutetaan työvoimapalveluiden ja työnantajien yhteistyönä.

Lue lisää työvoimakoulutuksesta.(siirryt toiseen palveluun)

Tukea työllistymiseen

Työkokeilu

Työkokeilun avulla voit tutustua työelämään, saada työkokemusta ja löytää suuntasi työuralla. Työkokeilu voi auttaa sinua ammatinvalinnassa ja uravaihtoehtojen selvittämisessä. Työkokeilu voi olla sopiva vaihtoehto myös silloin, jos teet paluuta työelämään pidemmän tauon jälkeen.

Työkokeilussa et ole työsuhteessa. Voit saada sen aikana työttömyysturvaa.

Lue lisää työkokeilusta(siirryt toiseen palveluun)

Työkykyni kaipaa vahvistusta

Joskus työkyky voi olla heikentynyt vamman tai sairauden vuoksi, ja työelämään pääsyyn tarvitaan erityistä tukea. Tällöin työllistymistäsi voidaan auttaa erilaisilla palveluilla ja kuntouttavilla toimenpiteillä.

Lue lisätietoja työkyvyn kartoittamisesta.(siirryt toiseen palveluun)

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta voi sopia sinulle, jos olet palaamassa takaisin työelämään tai kuntoutumassa sairaudesta tai vaikeasta ajanjaksosta elämässäsi. Kuntouttava työtoiminta on suunnattu henkilöille, joiden työttömyys on pitkittynyt, joille on maksettu työttömyysturvaa tai toimeentulotukea määrätyn ajan, ja jotka eivät pysty osallistumaan työvoimapalveluiden muihin tarjoamiin palveluihin.

Kuntouttava työtoiminta on Huittisissa Satakunnan hyvinvointialueen järjestämää toimintaa.

Lue lisää kuntouttavasta työtoiminnasta.(siirryt toiseen palveluun)

Työllistymistä edistävä monialaisen tuen yhteistoimintamalli (TYM)

TYM-toimintamallista voi olla tukea, jos sinulla on esimerkiksi elämänhallinnan haasteita tai toimintakyvyn rajoituksia, jotka vaikeuttavat työllistymistäsi tai heikentävät työkykyäsi.

Työllistymistä edistävä monialaisen tuen yhteistoimintamalli (TYM) on työllisyysalueiden, hyvinvointialueiden ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee monialaisen tuen tarpeessa olevia työnhakijoita. TYM-palvelussa pyritään edistämään työllistymistäsi ja kuntoutumistasi.

TYM-palvelun asiakkaana sinulle voidaan tarjota ohjausta ja neuvontaa, kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua, palkkatuettua työtä, työkunnon ja terveydentilan selvittelyä, kuntoutustoimia, koulutusta tai muuta tukea työllistymiseen.

Lue lisätietoja työkyvyn tuen palvelut Sata-alue.(siirryt toiseen palveluun)

Työttömien terveystarkastukset

Työttömänä sinulla on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajan vastaanotolla. Terveystarkastuksessa kartoitetaan terveydentilaasi ja työ- ja toimintakykyäsi, ja saat niihin liittyen neuvontaa ja ohjausta.

Lue lisää työttömien terveystarkastus.(siirryt toiseen palveluun)

Tarvitsen työlle tekijää

Tutustu työnantajapalveluihin

Työmarkkinatorin lgo violetilla taustalla.

Työmarkkinatorilla kaikki palvelut työnhakijalle!

Työmarkkinatorilta löydät avoimet työpaikat, saat tietoa työelämästä, löydät työvoimakoulutuksia ja saat ammattitietoa.

Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, saat käyttöösi myös Oma työpolku -osion ja voit asioida työvoimaviranomaisen kanssa Asiointi-osiossa.

Miksi hakeutua Huittisiin töihin? Käy katsomassa koko videosarja YouTube-soittolistaltamme Töitä ja hyvää elämää Huittisissa(siirryt toiseen palveluun)!