Siirry sisältöön

Opetus ja koulun arki

Opettaja ja oppilaat tekemässä testiä pöydän ääressä.
Koulujen työ- ja loma-ajat

Lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi alkaa pe 9.8.2024

Syysloma vko 43 (21.-27.10.2024)

Joululoma 23.12.2024-6.1.2025

Kevätlukukausi alkaa ti 7.1.2025

Talviloma vko 8 (17.-23.2.2025)

Kevätlukukausi päättyy la 31.5.2025

Koulujen työpäivät lv. 2024-2025 (pdf)

Lukuvuoden 2025-2026 työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi alkaa to 7.8.2025

Syysloma vko 43 (20.-24.10.2025)

Joululoma 22.12.2025-6.1.2026

Kevätlukukausi alkaa ti 7.1.2025

Talviloma vko 8 (16.-20.2.2025)

Kevätlukukausi päättyy la 30.5.2026

Koulujen työpäivät lv. 2025-2026 (pdf)

Esiopetuksessa noudatetaan samoja koulupäiviä kuin perusopetuksessakin, mutta lukuvuoden koulutyö päättyy viikon 22 perjantaina.

Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoimintaa järjestetään Huittisten kaupungin perusopetuksessa oleville 1. ja 2. luokan oppilaille ja 1–4 luokkien erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille. Toimintaa järjestetään Huittisten keskustassa klo 12:30–17:00 ja Sallilan koululla klo 13:00–16:15 koulupäivinä.

Iltapäivätoiminta pitää pienestä koululaisesta huolta koulupäivän jälkeen. Koululainen voi osallistua aikuisen ohjauksessa monipuoliseen, virkistävään toimintaan tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Kiireisen koulutyön jälkeen on mahdollisuus myös rauhoittua ja levätä.  

Toimintamaksut

Iltapäivätoiminnan kuukausimaksut Huittisissa 1.8.2024 alkaen:

– yli 10 päivää kuukaudessa osallistuvalta lapselta 100 €

– 1–10 päivää kuukaudessa osallistuvalta lapselta 50 €

Toimintamaksuun sisältyy välipala.

Maksu laskutetaan huoltajan ilmoittamien sitovien läsnäolopäivien mukaan kuukausittain. Lapsen sairaspäivää ei lueta läsnäolopäiväksi.

Haku Wilman kautta

Haku iltapäivätoimintaan tapahtuu Wilman kautta hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Toimintaan haetaan keskitetysti lukuvuosittain, yleensä toukokuussa, mutta hakemuksia otetaan vastaan koko kouluvuoden ajan.

Ryhmät käynnistyvät, mikäli niihin on sitovasti ilmoittautunut vähintään seitsemän päivittäin toimintaan osallistuvaa lasta.

Irtisanoutumis- ja muutosilmoitus

Toiminnasta voi irtisanoutua kesken lukukauden. Irtisanomisaika on yksi kuukausi. Irtisanoutuminen astuu voimaan aina kuukauden ensimmäinen päivä. Iltapäivätoimintapaikan muotoa (koko paikka – puolikas paikka) voi muuttaa kerran lukukaudessa, mikäli ryhmän koko sen sallii.

Irtisanoutuminen tulee tehdä mielellään kirjallisesti Wilmassa tai sähköpostitse koulutoimistoon.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.4.2023 alkaen(avautuu uuteen ikkunaan) (pdf)

Lisätietoja iltapäivätoiminnasta antavat

Malmberg Maarit, Lauttakylän koulun rehtori

Stenfors Anja, toimistonhoitaja

Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelma (OPS) on suunnitelma siitä, miten opetus järjestetään. Opetussuunnitelmassa kerrotaan opetuksen sisällöt ja tavoitteet. Tällä varmistetaan koulutuksellisten perusoikeuksien, tasa-arvon, opetuksellisen yhtenäisyyden, laadun ja oikeusturvan toteutuminen.

Suomessa opetussuunnitelmat perustuvat Opetushallituksen määrittämiin opetussuunnitelman perusteisiin. Valtioneuvosto päättää tuntijaosta.

Opetuksen järjestäjän, kuten yksittäisen kunnan, on hyväksyttävä opetusta varten oma opetussuunnitelma. Huittisten kaupungin opetussuunnitelmaan pääset tutustumaan tästä linkistä:

Huittisten perusopetuksen opetussuunnitelma(avautuu uuteen ikkunaan)

Perusopetuksen tvt-suunnitelma(avautuu uuteen ikkunaan)

Oppimisen ja koulunkäynnin tuki

Oppilaalla on perusopetuslain mukaan oikeus koko perusopetuksen ajan saada opetussuunnitelman mukaisen opetuksen ohella oppilaanohjausta sekä riittävää oppimisen ja koulunkäynnin tukea heti tuen tarpeen ilmetessä.

Oppilasta tuetaan oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvissä vaikeuksissa eri tukimuodoin, jotka määräytyvät vaikeuksien laadun ja laajuuden mukaan. Opetus annetaan kunnan osoittamassa lähikoulussa ja näin ollen myös tarvittava tuki pyritään ensisijaisesti järjestämään oppilaan luonnollisessa kasvuympäristössä. Mikäli oppilas tarvitsee vahvaa ja monimuotoista erityistä tukea, oppilaan lähikouluksi määritetään koulu, jossa oppilas saa tarpeidensa mukaisen parhaan tuen.

Jos perusopetukselle säädettyjä tavoitteita ei lapsen vamman tai sairauden vuoksi ilmeisesti ole mahdollista saavuttaa yhdeksässä vuodessa, alkaa oppivelvollisuus vuotta perusopetuslaissa säädettyä aikaisemmin ja kestää 11 vuotta. Pidennetystä oppivelvollisuudesta päätetään erityisen tuen päätöksen yhteydessä. Myös toiminta-alueittain opiskelevien oppilaiden erityisen tuen päätös tehdään ennen esiopetuksen alkamista.

Kodin ja koulun välisen yhteistyön tavoitteena voidaan pitää kasvatuskumppanuutta, joka tarkoittaa vanhempien ja henkilöstön tietoista sitoutumista lapsen ja nuoren kasvun, kehityksen ja oppimisprosessin tukemiseen. Keskeistä yhteistyötä on varhainen puuttuminen, mikä tarkoittaa huolen puheeksiottamista ja tukitoimien järjestämistä ja aloittamista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kodin ja koulun välisessä yhteistyössä oppilashuollolla on keskeinen rooli mietittäessä tukimuotoja. Koulukohtaiset oppilas- ja opiskelijahuoltotyöryhmät toimivat moniammatillisina ryhminä pyrkien edistämään hyvinvointia. Yksittäistä oppilasta koskeva oppilashuoltotyö tapahtuu aina yhteistyössä huoltajien kanssa.

Koulukuljetukset

Perusopetuslain mukaan perusopetusta saavalla oppilaalla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen, jos hänen koulumatkansa on viittä kilometriä pidempi. Maksuttomaan kuljetukseen on oikeus myös, jos koulumatka oppilaan ikä ja muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi.

Huittisissa maksuttomaan koulukuljetukseen ovat oikeutettuja ne vuosiluokkien 1 – 3 oppilaat, joiden koulumatka on yli 3 km ja 4 – 9 vuosiluokkien oppilaat, joiden koulumatka on yli 5 km. Esiopetuksessa oleville oppilaille järjestetään koulukuljetus samoin perustein kuin 1 – 3 vuosiluokkien oppilaille.

Koulukuljetusten järjestämisessä hyödynnetään olemassa olevia linja-autovuoroja, jotka ovat kaikille avointa joukkoliikennettä. Mikäli oppilaat eivät voi käyttää kaikille avointa linja-autoliikennettä, koulukuljetukset järjestetään tilausajoina.

 Koulukuljetushakemus

Huittisten kaupungin koulukuljetusperiaatteet

Kouluruokailu

Ravitseva ja monipuolinen ruoka ylläpitää ja edistää hyvinvointia. Ruokalistasuunnittelussa huomioimme eri asiakasryhmille laadittuja ravitsemussuosituksia.


Terveyttä ja iloa ruuasta – varhaiskasvatuksen ruokailusuositus 2018(siirryt toiseen palveluun)
Syödään ja opitaan yhdessä – kouluruokailusuositus 2017 (siirryt toiseen palveluun)

Koulutapaturmat

Oppilaalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Kaikissa Huittisten kouluissa on turvallisuussuunnitelma, joka ennaltaehkäisee oppilaita ja henkilökuntaa väkivallalta, kiusaamiselta, häirinnältä sekä tapaturmilta. Huittisten kaupungilla on tapaturmavakuutus, joka korvaa oppilaalle koulussa, opetusohjelman mukaisilla matkoilla sekä koulumatkalla tapahtuneiden tapaturmien hoidon.

Tapaturman sattuessa tulee ottaa yhteyttä omaan opettajaan, joka hoitaa asiaa eteenpäin.

KOULUTAPATURMAN SATTUESSA

Mikäli tapaturma sattuu koulumatkalla, tulee kirjata tarkasti ylös tapahtumat kellonaikoineen. Tapahtuman kulku tulee kirjata tapaturmailmoitukseen, joka tehdään koulussa.

Mikäli tapaturman johdosta käytätte terveyskeskuksen, Satakunnan hyvinvointialueen tai jopa ambulanssipalveluita, lasku voidaan lähettää suoraan Huittisten kaupungille osoitettuna. Mutta lasku pitää ehdottomasti olla osoitettuna Huittisten kaupungille, eikä se saa olla kirjoitettuna oppilaan nimellä. Muistakaa kertoa, että kyseessä on koulutapaturma. Mikäli lasku on oppilaan nimellä, huoltaja maksaa laskun itse.

Jos tapaturman johdosta lääkäri kirjoittaa todistuksen koululiikunnan vapauttamisesta ja koulukuljetuksesta, todistus on toimitettava koulutoimistoon kaupungintalolle. Koulutoimistosta hoidetaan kuljetusten tilaukset todistuksen toimittamisen jälkeen ja ilmoitetaan koululle liikunnan vapautuksesta. Pelkästä koululiikunnan vapautuksesta lääkärintodistus toimitetaan koululle.

Mikäli huoltaja maksaa itse jotain koulutapaturman johdosta aiheutuvia kuluja, huoltaja toimittaa laskukopion (lääkkeistä myös lääkemääräyksen) ja omat henkilötiedot pankkitilitietoineen koululle, josta tiedot lähetetään If vakuutusyhtiölle sähköistä palvelua käyttäen. Huoltaja voi myös itse hakea kulujen korvausta sähköisesti

http://www.if.fi/internetplus (siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).

Mikäli on tarvetta kustannukseltaan suurille toimenpiteille, niistä kannattaa aina etukäteen olla yhteydessä korvauksen saamiseksi. Tällä hetkellä kaupungin vakuutukset ovat If vakuutusyhtiössä.

Vapaa-ajan tapaturman johdosta kaupungin vakuutus ei korvaa mitään. Koulukuljetusten osalta vapaa-ajan tapaturman johdosta käytetään erillistä harkintaa, päävastuu kuljetuksista on huoltajalla.

Wilma

Wilma-ohjelma on väline kodin ja koulun väliseen viestintään. Wilman käyttö on turvallista eikä käyttäjän koneelle tarvitse erikseen asentaa mitään. Tarvitaan ainoastaan selain ja käyttäjätunnukset. Liittymää voivat käyttää niin opiskelijat, huoltajat, opettajat kuin muukin henkilökunta.

Wilman käyttäjätunnukset luodaan koulutoimistossa tai kouluilla.

Kullekin käyttäjäryhmälle määritellään asiat, joita he pääsevät Wilman kautta tekemään ja näkemään.

Wilman käyttöä koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä oman koulun kansliaan/opettajaan tai koulutoimistoon.

Tästä Wilmaan(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Lataa Wilma-sovellus ilmaiseksi älypuhelimeesi Google Play(siirryt toiseen palveluun) tai App Store(siirryt toiseen palveluun) -sovelluskaupoista.