In English | På svenska |

Uutisia meiltä

9.1.2017

Terveyskeskus tiedottaa

Hoitajan vastaanoton asiakasmaksu 9.1.2017 alkaen

Perusturvalautakunnan päätöksellä asiakasmaksulain ja –asetuksen mukaisia maksuja aletaan periä hoitajan vastaanotoista 9.1.2017 alkaen 11,50 €/käynti korkeintaan kolmelta käynniltä/vuosi, kalenterivuodessa enintään 34,50 €. Maksut kerryttävät maksukattoa.

Käyntimaksu peritään pääasiassa sairaanhoidollisista käynneistä. Näitä ovat mm. injektiot ja infuusiot, ompeleiden poisto, päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto (esim. vatsatauti, flunssa), haavan hoidot, korvahuuhtelu, Pef-seuranta, Doppler-tutkimus, rokotusohjelman ulkopuoliset rokotukset, yksilöllinen fysioterapiakäynti, hengityshoitajan, haavahoitajan tai reumayhdyshenkilön vastaanottokäynti.

Maksua ei peritä alle 18-vuotiailta, sotaveteraaneilta, terveyden edistämiseen liittyvistä ennalta ehkäisevistä terveyspalveluista (esim. äitiys- ja lastenneuvola, opiskeluterveydenhuolto, perhesuunnitteluneuvola, seulontaohjelman mukaiset käynnit), tartuntatautilain mukaisesta hoidosta, päihde- ja mielenterveyskäynneiltä, muistihoitajan, INR-hoitajan tai diabeteshoitajan vastaanotolta eikä hoitotarvikejakelukäynneiltä. Jos asiakas käy saman vastaanottokäynnin aikana sekä hoitajalla että lääkärillä, ei hoitajakäyntimaksua peritä.

Jos jää saapumatta ennakolta varatulle vastaanottoajalle, peritään 15 vuotta täyttäneeltä peruuttamattoman poisjäännin maksu 51,40 €.

PÄIVYSTÄVÄN SAIRAANHOITAJAN VASTAANOTON AJANVARAUS 9.1.2017 ALKAEN

Päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto toimii ajanvarauksella alkaen 9.1.2017 työpäivinä klo 8-15. Päivystykselliset ajanvarausajat ovat viitteellisiä ja aikoja voi varata ainoastaan samalle päivälle. Vuoronumeroiden vaihtuminen ajanvarausaikoihin lyhentää jonotusaikaa, kaikki päivystyspotilaat hoidetaan saman päivän aikana.

Ajanvaraus hoitajien ja lääkäreiden vastaanotoille puh. 02 5603 300.Palaa otsikoihin