In English | På svenska |

Rokotukset

 

Mistä rokotuksen saa ja mitä se maksaa?

 

Terveysasemat ja aikuisneuvonnan terveydenhoitajat antavat perusrokotuksia. Opiskeluterveydenhuollon vastaanotolla voit saada perusrokotukset ja tarvittaessa reseptin muita rokotteita varten. Matkustettaessa ulkomaille on hyvä selvittää rokotustarve terveydenhoitajalta.


Terveyskeskuksessa tai opiskeluterveydenhuollossa saadut perusrokotukset ovat maksuttomia. Muut rokotteet ja estolääkitykset on hankittava reseptillä apteekista omalla kustannuksella. Työharjoittelun yhteydessä oppilaitos tai harjoittelupaikan työnantaja saattaa osallistua tarvittavien rokotusten kustannuksiin.

 

Perusrokotukset kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon! Nämä rokotukset ovat maksuttomia ja saat ne opiskeluterveydenhuollon vastaanotolla tai terveysasemalla. Jäykkäkouristus-/kurkkumätärokotus (tetanus/difteria) on voimassa 10 vuotta.

Poliorokotteeseen ei yleensä tarvita tehostetta, jos olet saanut normaalit perusrokotteet. Matkustettaessa alueille missä poliota vielä esiintyy (esim. Nigeria, Intia), tehoste on tarpeellinen viiden vuoden välein. Kysy tarkempaa tietoa terveydenhoitajaltasi.

 

 

Lisätietoja:

Rokotusohjelma