In English | På svenska |

Reseptien uusiminen

 

Reseptit kirjoitetaan ja uusitaan sähköisesti. Ne tallennetaan keskitettyyn kansalliseen tietokantaan, Reseptikeskukseen.

 

eReseptin käyttöönotto edellyttää kertakäyntiä opiskeluterveydenhuollossatai terveyskeskuksessa, jossa asiakas saa suullisen ja kirjallisen infon reseptin käytöstä.

 

eRresepti uusitaan joko opiskeluterveydenhuollossa, terveyskeskuksessa tai apteekissa. Apteekissa eReseptin uusimispyyntö välitetään terveyskeskukseen, missä se käsitellään kahdeksan päivän kuluessa. Apteekki voi laskuttaa välityspalvelusta. Opiskeluterveydenhuollossa tai terveyskeskuksessa eReseptin käsittely on maksutonta. Uusimispyynnön voi tehdä, kun edellisen reseptin määräämisestä tai uusimisesta on alle 16 kuukautta. Lisäksi potilaskertomuksesta täytyy löytyä merkintä uusittavaksi pyydettävän lääkkeen tehosta ja turvallisuudesta edellisen 16 kuukauden ajalta. Kaikkia lääkkeitä (esim. psyykelääkkeet, unilääkkeet, e-pillerit, antibiootit) ei uusita apteekin kautta, vaan ne vaativat käynnin lääkärillä tai terveydenhoitajalla.

 

Reseptin voi noutaa apteekista sopimuksen mukaan (normaalisti 8 vrk:n kuluttua), tai kun saat tiedon reseptin uusinnasta tekstiviestillä. Asiakkaalle ilmoitetaan mikäli reseptiä ei ole uusittu. Lääkkeet voi hakea mistä tahansa apteekista Kela-korttia tai paperista potilasohjetta näyttämällä.

 

Jos et halua käyttää eReseptiä, voit pyytää lääkäriltäsi paperireseptin. Sen tietoja ei tallenneta Reseptikeskukseen.

 

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat katsoa omia sähköisiä reseptejään internetissä osoitteessa www.kanta.fi "Omien tietojen katselu" -kohdassa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

 

eResepti pähkinänkuoressa Lue lisää...