In English | På svenska |
kulttuuri ja vapaa 700x224

Köyhä laulaja – Henry Theelin kauneimmat laulut

27.4.2018 klo 19:00-0:00

Risto Ryti -salissa hallitseva tangokuningas Teijo Lindström & Royal Sound -orkesteri

KÖYHÄ LAULAJA – Henry Theelin kauneimmat laulut perjantaina 27.4. Risto Ryti -salissa klo 19.

(kesto n. 75 min. ei väliaikaa)


Liput 25,- (+toimituskulut 2 e/lähetys) Numeroimattomat paikat

ENNAKKO: Gramofonin verkkokauppa: kauppa.gramofini.fi/ 
Lipunmyynti  myös Huittisten Satulinnasta (lipunmyynti alkaa n. vkolla 8). 

Risto Rytin katu 30, 32700 Huittinen (Kaareva Talo), p. (02) 561 055 

Lippuja myös  tuntia ennen tapahtuman alkua ovelta.

Hallitseva tangokuningas Teijo Lindström on pääsiäisen jälkeen lähdössä konsertoimaan Köyhä laulaja – Henry Theelin kauneimmat laulut -teemalla, rinnalleen tulleen uuden huippumuusikoista koostuvan orkesterin, Royal Soundin kanssa.


– Muistan, kuinka pienenä poikana katselin vanhoja, kotimaisia elokuvia. Yksi niistä jäi lähtemättömästi mieleeni, sillä sen elokuvan musiikki oli niin kaunista. Tuo elokuva oli nimeltään Köyhä laulaja. Saman niminen laulu soi läpi elokuvan ja sen tulkitsi komeaääninen laulaja, Henry Theel. Siitä lähtien tuo laulu on kulkenut mukanani. Esiinnyin itse paljon jo lapsena ja kappale ”Köyhä laulaja” on kuulunut ohjelmistooni kauan, Teijo Lindström kuvailee.


Teijolla on monipuolinen musiikkitausta, jossa viihde- ja klassinen musiikki ovat olleet tiiviisti mukana. Miehen sydän on sykkinyt vanhoille ikivihreille sävelmille ja yleisö on ihastunut hänen vahvaan ääneensä. Tämä antaakin loistavat lähtökohdat suunnata konsertoimaan Theelin tutuksi tekemien laulujen kanssa.

– Viime syksynä pääsin esittämään Köyhän laulajan myös Sinitaivas-konserttikiertueella. Se tuntui nostalgiselta. Lapsuusmuistot tulvahtivat välittömästi mieleen.

Kun minulle ehdotettiin, että tekisimme keväällä konserttikiertueen, jossa esitettäisiin pelkästään Henry Theelin musiikkia, innostuin aiheesta heti. Tiesin, että hänen ohjelmistoonsa kuuluu todella hienoa musiikkia. On mahtavaa päästä esittämään näitä lauluja konserttiyleisölle. Liljankukka, Tiritomba, Syyspihlajan alla…hienojen laulujen lista on pitkä. On ollut jopa haasteellista päättää, mitkä näistä upeista lauluista otetaan mukaan konserttiohjelmaan.

Erityistä tässä kiertueessa on myös se, että saan tuoda mukaani lavalle upean Royal Sound -orkesterini. Näiden taidokkaiden soittajien kanssa saamme konsertteihin aikaan varmasti mahtavan ja nostalgisen tunnelman.

Henry Theelin syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

– On kunnia päästä muistelemaan laulajatähden uraa, loistavan musiikin parissa, toteaa Teijo Lindström suurta kunnioitusta äänessään.


Tapahtuman järjestäjä: Gramofoni Oy