In English | På svenska |

Huittisten-Hullu-Puhallus-logo&kuva&tapahtuma&pvm&paikka_2019HULLU PUHALLUS 2019 
Seuraava Hullu Puhallus kisaillaan 1. - 3.2.2019 Huittisissa Risto Ryti-salissa. 
Kisailun säännöt löydät tästä 
ja tapahtuman tiedotteen tästä

Tuomariston puheenjohtajana toimii Jukka Perko. Muut tuomariston jäsenet julkaistaan tällä sivulla mahdollisimman pian. 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan ilmestyy tälle sivulle 1.9.2018 mennessä. 

Lisätietoja: 
apulaisrehtori Petri Vainiotalo 
etunimi.sukunimi @ huittinen.fi tai puh 044 5604 326. 

Tervetuloa Hulluun Puhallukseen! Huittisten Hullu Puhallus logo&kuva&tapahtuma&pvm&paikka (1)

Huittisten Hullu Puhallus –tapahtumassa kuultiin hienoja nuorten puhaltajien esityksiä


Huittisten Hullu Puhallus järjestettiin 3. - 5.2.2017 Huittisissa Risto Ryti-salissa sekä samaan Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskuksen kiinteistöön rakennetulla Hullu Puhallus-estradilla. Tapahtuma jakautui lapsille ja nuorille suunnattuun ikäsarjoittain etenevään puhallinsoittajien Kisailuun sekä Kuunnelmukseen ja konserttiin.


Kisailusoittaija arvioivat Elina Raijas, Petri Juutilainen ja Päivi Pyymäki puheenjohtajanaan Jukka Perko (tuomariston esittely liitteenä). Tuomarit korostivat, että Hullu Puhallus ei ole oikeinsoittokilpailu. Sen sijaan he arvostivat heittäytymistä, iloa, intoa ja rakkautta musiikkiin, omaleimaisuutta, monenlaisten tunteiden välittämistä yleisölle sekä instrumentin monipuolista hallintaa. Kolmessa sarjassa palkittiin parhaita esityksiä (lista palkituista perusteluineen liitteenä.)


Tapahtuma jakautui kolmelle päivälle: Kisailu alkoi Risto Ryti -salissa perjantaina A-sarjan vaskien alkukisailulla. Samaan aikaan Hullu Puhallus –estradilla kuultiin kymmenittäin Kuunnelmukseen osallistuneita Huittisten musiikkiopiston oppilaita. Lauantaina järjestettiin C- ja B- sarjojen sekä A-sarjan puupuhaltajien alkukisailut. Sunnuntaina kisailtiin finaalit.


Hullu Puhallus –estradilla puolestaan kuultiin lauantaina paitsi Kuunnelmukseen osallistuneita myös kisailijoita, joiden reitti kulki kuunnelmuskarsinnan kautta. Osa Kuunnelmuskarsinnassa soittaneita pääsi soittamaan myös oman sarjansa alkukisailussa, jatkuipa joidenkin reitti finaaliin astikin. Kuunnelmusta arvioivat Marja Ikonen ja Aleksi Saraskari sekä Kuunnelmuskarsinnan osalta myös Katja Kohonen.

Kaikkiaan Huittisten Hullu Puhallus -tapahtumaan osallistui yli kolmesataa soittajaa. Kisailuun oli kaikkiaan ilmoittautunut noin 110 lasta ja nuorta, joista osa esiintyy sekä solistina että ryhmässä. Kuunnelmuksessa kuultiin nelisenkymmentä solistia ja ryhmissä yli sataa soittajaa.


Kolmannen kerran järjestettävä ”Huittisten Hullu Puhallus” -puhallinkisailu pohjautui aikaisemmin järjestettyihin Jukka Perko -saksofonikilpailuihin. Idea hullusta kisailusta on Jukka Perkon ja hänellä on tapahtumassa edelleen iso rooli kisailun tuomariston puheenjohtajana. Edellinen Huittisten Hullu Puhallus järjestettiin marraskuussa 2013. Tapahtuman taloudellisena tukijana on Alfred Kordelinin säätiön Huittisten rahasto. Valtioneuvosto on hyväksynyt Huittisten Hullu Puhallus 2017 -tapahtuman juhlavuoden viralliseen ohjelmaan. Perjantainen “Satakunta säveltä Suomesta”- konsertti avasi juhlavuoden Huittisissa ja sen järjestämiseen saatiin Satakuntaliitolta maakunnallista Suomi 100 -valtionavustusta.


Huittisten Hullu Puhallus -tapahtuman järjestää Huittisten kaupunki, jonka puolesta päävastuu tapahtuman käytännön järjestelyistä on Huittisten musiikkiopistolla.


Lisätietoja: tuottaja Petri Vainiotalo, petri.vainiotalo@huittinen.fi puh. 044-560 4326

tai rehtori Eeva-Maija Talasma, eeva-maija.talasma@huittinen.fi puh. 044-560 4325