In English | På svenska |

Vuoden LaLu


Vuoden 2018 LaLu, lääketieteen tohtori ja syöpätautien erikoislääkäri Venla Viitanen 

IMG_1255

Kolmanneksi Vuoden LaLu:ksi valittiin lääketieteen tohtori Venla Viitanen (s. 1986). Hän on erikoistunut aina hyvin ajankohtaiseen syöpätutkimukseen. Lukio-opinnot luovat pohjan monelle hyvinkin vaativalle alalle. Tieteen ja tutkimuksen korostaminen on lukion yksi tärkeimpiä tehtäviä. Venla ja hänen uransa ovat jo nyt esimerkki hyvinkin perinteisen ammatin menestyksellisestä harjoittamisesta. Venla on erinomainen esikuva lukion opiskelijoille uteliaisuudesta ja kiinnostuksesta tieteeseen.


2017   valo- ja äänisuunnittelija Jani-Matti Salo

Vuoden LaLu1 2017Taiteen maisteri Jani-Matti Salo (s. 1984) on ammatiltaan valo- ja äänisuunnittelija, joka työskentelee niin Kiasma-teatterissa kuin freelancerinakin erilaisissa projekteissa. Hänen tuotantoonsa kannattaa perehtyä täällä, koska edes suomen kielen sanavarasto ei tee oikeutta tuotannon visuaalisuudelle. Salon elämänpolku ei ollut ehkä aivan tyypillinen lukiolaiselle mutta hyvä osoitus siitä, mihin kaikkeen lukiokoulutus luo pohjan. Salo muistuttikin siitä, miten elämä voi yllättää, joten kannattaa ottaa oppia kaikista kouluaineista.


2016   kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja, Annika Saarikko

Vuoden 2016 LaLu kansanedustaja Annika Saarikko


Lauttakylän lukion historian ensimmäiseksi Vuoden LaLu:ksi valittiin kansanedustaja Annika Saarikko (s. 1983). Politiikan saralla ansioitunut Annika on mainio esimerkki, miten omalla määrätietoisella työllä pääsee pitkälle jo hyvin nuorella iällä. Annika on myös esikuvana nuorille yhteiskunnallisen vaikuttamisen tärkeydestä. Kun valinta Vuoden LaLu:ksi tehtiin, oli hänelle jo sovittu alkavaksi peruspalveluministerin tehtävä.