In English | På svenska |

”UUSIEN TUULIEN ALLA”

Edessäsi on ohjelmalehtinen, joka pitää sisällään yli 300 kurssia ja luentoa. Huima määrä, eikö? Olemme tälläkin kertaa saaneet mukaan paljon vanhoja, hyväksi havaittuja kursseja, mutta myös hirmuisen määrän ihan uusia kursseja. Miltä kuulostaisi esim. japanin alkeet, musikaalikurssi, sisustusvalaisinkurssi tai vaikkapa fitness-napatanssi? Entäpä älypuhelinklinikka, perhonsidonta, kuntoilijan juoksukoulu tai Torttilan seijarin rakennuskurssi? Järjestämme myös kulttuurimatkan. Matka suuntautuu Noormarkun kauniille ruukkialueelle. Suurkiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme ja heille, jotka ovat antaneet meille hienoja ideoita uutta kautta varten.

Myös lapsille on eri paikkakunnilla uusia kursseja. Punkalaitumelle on tulossa muskaritoimintaa 0-5 -vuotiaille ja liikunnallinen Nassikkakerho 4-5 –vuotiaille.  Syksyllä alkaa myös kaksi uutta taiteen perusopetuksen ryhmää: Käsityökoulu 1 Huittisissa ja Kuvataidekoulu 1 Harjavallassa. Ryhmät on tarkoitettu 7-8 –vuotiaille.

Opistomme koki viime vuonna isoja mullistuksia, kun eläkkeelle jäi peräti 4 pidettyä ja asiansaosaavaa pitkäaikaista työntekijää. Kiitos vielä Hannele, Pirkko, Elina ja Anja! Olemme saaneet ”vanhaan joukkoomme” myös uuden vahvistuksen: Tervetuloa uusi taito- ja taideaineiden opettaja Elina Törmä! Elinaa voi nypätä hihasta, mikäli asia koskee taito- ja taideaineita. Itse sain hypätä suuren loikan vuoden alussa, kun siirryin musiikinopettajan paikalta va. rehtorin toimeen. Toimi on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi, mutta myös haastavaksi. Joka viikko tulee opittua jotain uutta, mutta eikös se elämä olekin sitä elinikäistä oppimista?

Elinikäinen oppiminen on yksi kansalaisopiston ydinajatuksista. Pyrimme tarjoamaan eri-ikäisille erilaisia kursseja. Olit sitten alle kouluikäinen, eläkeläinen tai jotain siltä väliltä, tarjonnastamme voi löytyä sinulle pitkäaikainen harrastus. Eikä vain harrastus: Samalla kun opit uusia tietoja ja taitoja, tutustut samanhenkisiin kurssikavereihin ja solmit uusia ystävyyssuhteita.

Kansalaisopistojen Liiton hiljattain julkaiseman tutkimuksen mukaan kansalaisopistoon sijoitettu euro tuottaa opiskelijoille ja yhteiskunnalle noin
3,4–5,6 euron hyödyn. Yhteiskunnan sosiaali- ja terveyskulut pienenevät, kun opiskelijan hyvinvointi lisääntyy opiskelun myötä. Samalla yksilön työelämätaidot sekä motivaatio itsensä kehittämiseen ja itsestä huolehtimiseen kasvavat. Koulutukseen investoiminen maksaa siis itsensä monin verroin takaisin.

Toivon, että myös sinä löydät kurssivalikoimastamme sinua kiinnostavan kurssin ja rohkaistut tulemaan tunneille!

”Opettajat avaavat oven, mutta sisään on mentävä itse.”
Kiinalainen viisaus

P.S. Tule tapaamaan opiston henkilökuntaa Huittisten kirjaston järjestämään Kirjastoyöhön perjantaina 2.9. Illan aikana voit myös ilmoittautua opiston kursseille.


Virpi Havia, va. rehtori