In English | På svenska |

FANFAARI SATAOPISTOLLE!

TÖTTÖRÖÖ-näin kajahtaa fanfaari: alkamassa on Sataopiston ensimmäinen kokonainen lukuvuosi! Opinto-ohjelma 2018-2019 jaetaan yli 20 000 talouteen Huittisissa, Eurassa, Harjavallassa ja Punkalaitumella. Opisto aloittaa uuden työkautensa vahvistettuna yhdellä uudella ja innostavalla päätoimisella taide- ja taitoaineiden opettajalla. Toivotammekin tervetulleeksi joukkoomme Heli Vehkaperä-Palon! Heli aloitti työssään huhtikuun alussa ja on jo päässyt ideoimaan uuden lukuvuoden kursseja.

Opetusohjelma sisältää vanhoja hyväksi havaittuja kursseja, kosolti uusia kursseja sekä mielenkiintoisia luentoja eri aiheista. Huittisissa rakennetaan keppihevoselle esteitä, sukelletaan kiinaan tai opetellaan soittamaan kitaraa leirinuotiolla. Entä miltä kuulostaisi keramiikan polttaminen maakuopassa tai englanninkielinen kirjallisuuspiiri? Eurassa voi tutustua retkeilyn saloihin retkeilykurssilla tai oppia veneilytaitoja saaristolaivurikurssilla. Kielissä lapsille tarjotaan ruotsin kerhoa ja aikuisille kurkistusta japanin kieleen ja kulttuuriin. Merkittävää on, että kuvataiteen perusopetusta aletaan nyt tarjota myös Eurassa. Erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja musiikkikursseja (esim. lasten musapaja ja muskari Honkilahdella) on myös lisätty.

Harjavallassa voi syksystä alkaen joogata myös aamuisin, suorittaa mielenterveyden ensiapukursseja,  osallistua laulutaidottomien kurssille tai taiteilla päivin illoin. Punkalaitumella vauvat pääsevät värikylpyyn, aikuiset opettelevat älypuhelimen toimintoja, punovat koristeita kaisloista ja tekevät helppoja käsitöitä.

Olkaa rohkeita ja osallistukaa ennakkoluulottomasti viereisenkin paikkakunnan kursseille! Kootkaa vaikkapa kimppakyyti ja huristelkaa tunneille ihaillen kauniita maisemia. Samalla voi rupatella päivän kuulumisia.

Kuten opiskelijamme tietävätkin, kansalaisopistossa opiskelu parantaa elämänlaatua. Harrastuksessa voi hengähtää kiireestä ja suorittamisesta ja vain nauttia yhdessä tekemisen/kokemisen ilosta.

Toivon, että löydät uudesta opistostasi juuri Sinua kiinnostavan kurssin!
Tervetuloa opiskelemaan yksin tai yhdessä!

Kuten Vincent van Gogh sanoi aikoinaan:" Jos kuulet sisäisen äänen, joka sanoo että sinä et osaa maalata, jatka kaikin mokomin maalaamista - ja pian se ääni vaikenee".

Virpi Havia, rehtorI

                                                                        Kuva alkupuheeseen